zaterdag 14 juli 2018

VAN AERT ZESDE IN SLOTRIT, MICHIEL ELIJZEN BLIKT TEVREDEN TERUG

Ook in de slotetappe in de Ronde van Oostenrijk was er een ereplaats weggelegd voor Veranda’s Willems – Crelan: Wout Van Aert won de pelotonsprint voor de zesde plaats. Michiel Elijzen blikt tevreden terug: “Ik heb een hechte ploeg gezien die het maximale uit deze week heeft gehaald.”

Met de zesde plaats van Van Aert in deze achtste etappe erbij, verzamelden de Snipers de voorbije week vijf toptiennoteringen, waarvan drie podiumplaatsen. Ploegleider Michiel Elijzen kan dan ook tevreden terugblikken op deze eerste deelname van Veranda’s Willems – Crelan aan de Österreich Rundfahrt: “We gingen zonder verwachtingen de koers in, omdat deze op papier heel lastig was en we dit jaar nooit eerder in het hooggebergte gereden hadden. Toch hebben we ons goed geweerd.”

“Op twee dagen na, die ingecalculeerd waren, konden we elke dag meestrijden voor de overwinning”, vervolgt hij. “Met twee keer een derde plaats en één keer een tweede met daarbij nog enkele ereplaatsen werd het een mooie ronde. Ik heb een hechte ploeg gezien die het maximale uit deze week heeft gehaald”, aldus Elijzen.

 

Foto: Elisa Haumesser