vrijdag 28 september 2018

VAN BREUSSEGEM BESTE KLIMMER IN FAMENNE ARDENNE CLASSIC

Elias Van Breussegem zat donderdag een hele dag in de vlucht in de tweede Famenne Ardenne Classic. Op 10 km van de meet werd hij ingerekend, maar hij hield aan zijn onderneming wel de bergprijs over.

Vier vluchters kregen na goed dertig kilometer een vrijgeleide van het peloton. Daarbij ook Elias Van Breussegem, die zijn goede vorm van de laatste weken bevestigde. De vier bouwden een voorsprong uit die opliep tot zeven minuten. Bij het ingaan van het plaatselijke circuit, drie rondjes van 22 km, had het viertal nog een kleine zes minuten voorgift.

Onder impuls van de sprintersploegen werd die voorsprong snel gereduceerd. Van Breussegem en co werden net voor de laatste beklimming van de dag ingerekend. De Oost-Vlaming was daarvoor wel op vijf van de acht officiƫle hellingen als eerste boven gekomen, goed voor de prijs van beste klimmer. Op de laatste helling volgden er nieuwe aanvallen. Ook Mathias De Witte en Huub Duijn probeerden weg te glippen. Pas op de meet werden de laatste vluchters gegrepen door het aanstormende peloton.

25. Mathias DE WITTE
38. Huub DUIJN
51. Stijn DEVOLDER
59. Dries DE BONDT
60. Elias VAN BREUSSEGEM
DNF Zico WAEYTENS
DNF Sean DE BIE