dinsdag 10 oktober 2017

Veranda’s Willems Crelan betwist eerste Famenne Ardenne Classic

Het zal morgen een lastige koers worden. Wat de renners moeten verwachten is ook even afwachten geblazen. Het is de eerste maal dat deze wedstrijd op de wielerkalender staat. Elias Van Breussegem, die de laatste weken in goede vorm is blikt vooruit.

Elias: ” Morgen zal ik proberen van een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten. Dan volgt een goede uitslag vanzelf. De laatste weken voel ik me echt goed. Het zijn de laatste wedstrijden van het seizoen, maar ik wil er graag nog iets van maken. In Zwevezele kende ik een goede dag, maar werd ik door een lekke band uit koers geslagen. In Binche – Chimay – Binche was ik bij de 28 renners die samen een kopgroep vormde. Maar toen Trentin doortrok op ene van de laatste hellingen moest ik samen met heel wat anderen passen. Ik had toen ook wat last van ziektekiemen waardoor ik niet op volle kracht kon meespelen. Morgen zal het een lastige koers worden, maar heb wel het nodige vertrouwen opgedaan de voorbije weken.”

Voor Huub Duyn is het zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Hij is normaal bij de betere renners op dit soort omlopen, maar had de laatste weken te kampen met ziektekiemen.

Huub: “Morgen is het een nieuwe koers die we zullen rijden. Het is dus moeilijk inschatten wat voor wedstrijd het zal worden, vermits je geen voorgaand scenario hebt. Maar als ik naar het parcours kijk zal het best pittig worden. Dat is het overigens altijd in de Ardennen. Ik doe dit soort koersen graag, maar ben recent ziek geweest. Daardoor had ik de voorbije weken geen super gevoel en is het moeilijk inschatten hoe de benen morgen zullen aanvoelen. Het is op zich mijn laatste wedstrijd van het seizoen. Daarna las ik de gebruikelijke pauze in en zullen we alles in gereedheid brengen voor ons tweede kindje dat op komst is.”

Line - up

Veranda’s Willems Crelan betwist eerste Famenne Ardenne Classic

Parcours

Veranda’s Willems Crelan betwist eerste Famenne Ardenne Classic

Profiel

Veranda’s Willems Crelan betwist eerste Famenne Ardenne Classic