zaterdag 23 december 2017

Wout van Aert heerst in Sint Niklaas!

Wout van Aert aast op overwinning

Wout van Aert plaatste vorig weekend in Namen de tegenstand op geruime afstand en staat ook weer vandaag met de nodige ambitie aan de start. Ook Tim Merlier is op het snelle parcours in Namen niet kansloos.

Wout van Aert: “Het is gevaarlijk om te zeggen dat ik vandaag makkelijk zal winnen. Als je zo denkt loopt het vaak mis. De koers moet altijd gereden worden, maar ik heb nog geen idee hoe ik mijn wedstrijd zal aanpakken. Er zijn veel rechte stukken, waardoor er weinig techniek vereist is op dit parcours. Het is dus zeker mogelijk dat er groepsvorming zal zijn op dit parcours. Het zal vandaag anders koersen zijn met de afwezigheid van Mathieu Van der Poel. Na mijn stageperiode is het goed om wat crossen af te werken en daar is Sint Niklaas een van. Na mijn kunstje in Namen heb ik heel wat positieve reacties ontvangen wat heel veel deugd deed en mij stimuleert om er keer op keer vol voor te gaan. Ik hoop de lijn van Namen vandaag door te trekken.”

Wout van Aert heerst in Sint Niklaas!

Tim Merlier maakt wedstrijd hard, Wout van Aert maakt het af

Na een snelle start draaiden Wout van Aert en Tim Merlier als nummers twee en drie het veld in. Al snel verdween het tempo uit de wedstrijd en werd er naar elkaar gekeken. Toen Quinten Hermans wat voorsprong nam op een grote achtervolgende groep achtte Tim Merlier het moment gekomen om de achtervolging in te zetten. Met een enorme tempoversnelling reed hij de kloof dicht en nam hij ploegmaat Wout van Aert mee naar de kop van de wedstrijd. Onder impuls van Tim Merlier werd de kopgroep helemaal uit elkaar gereden. In de daaropvolgende ronde kwam Wout van Aert aan de leiding in de zandbak. Als enige reed hij helemaal door de zandstrook en sloeg de motor aan. Hij reed op korte tijd weg van de tegenstand en werd het al snel duidelijk dat de overwinning weg was. Tim Merlier probeerde nog aan te sluiten toen Wout van Aert wegsprong maar maakte op dat ogenblik een stuurfout waardoor een valpartij onvermijdelijk was. Ook Wout maakte nog een valpartij, maar zijn overwinning kwam niet meer in gevaar. Met deze zege dikt hij het aantal aan tot zes. Tim Merlier reed een sterke wedstrijd en finishte op een vijfde plaats.

Wout van Aert:” Op de televisie lijkt het allemaal gemakkelijk, maar het was inderdaad effectief de bedoeling om me in het begin van de wedstrijd wat te sparen met het oog op alle crossen die nog komen. Met de afwezigheid van Van der Poel was het te verwachten dat iedereen naar elkaar zou kijken en die koerssituatie kwam mij eigenlijk wel goed uit. Halfweg de wedstrijd kwam ik met Quinten Hermans en Tim Merlier op kop en was het de bedoeling van het tempo hoog te houden zodat we met drie vooruit zouden blijven. Op deze manier was het voor Tim ook een ideale kans om een mooie uitslag te rijden. Toen ik uit het zand kwam had ik een kleine voorsprong die stelselmatig opliep. Zo zat Tim ook in een zetel omdat hij in het wiel kon blijven zitten bij Hermans. Ik probeerde mijn voorsprong vast te houden en geen foutjes te maken, wat echter niet gelukt is (lacht). Het was zeker een mogelijkheid om Tim Merlier vandaag aan de winst te helpen, maar dan mag je met niet te veel in de finale komen. Toon Aerts en Hermans reden sterk dus dan is het moeilijk om ploegenspel te spelen. Zelf heb ik ook nog niet al te veel gewonnen dit jaar dus vanaf ik vooruit reed ben ik vol voor de winst gegaan. De komende weken sta ik overal aan de start, behalve in Leuven, omdat we dan op ploegstage zijn in Griekenland. Het is nu kwestie van gezond te blijven en deze conditie vast te houden.”

Wout van Aert heerst in Sint Niklaas!