woensdag 14 juni 2017

Vooruitblik op het Belgisch kampioenschap

Wout Van Aert en Timothy Dupont kanshebbers op nationale titel

Op 22 juni staat het Belgisch kampioenschap tijdrijden op het programma. Op het heuvelachtige parcours strijden de meest gepatenteerde hardrijders van ons land om de nationale driekleur.

Wout Van Aert maakte aan het begin van het seizoen bekend een doel te hebben gemaakt van het BK tijdrijden. Deze uitspraak was niet uit de lucht gegrepen, vermits hij de voorbije jaren bewees zijn plan te kunnen trekken in het werk tegen de klok.

Wout Van Aert blikt dan ook vol vertrouwen vooruit: “Ik zie het Belgisch kampioenschap als een grote test. Na de proloogwinst in de Baloise Belgium Tour van vorig jaar heb ik het doel gesteld om mezelf meer toe te leggen op het tijdrijden. Ik ben iemand die graag doelen stelt in zijn carrière en het BK is er daar éen van. Ik wil een zo sterk mogelijke prestatie neerzetten, maar weet voorlopig niet waar ik kan eindigen op deze afstand. Het Belgisch kampioenschap is 37 kilometer lang, wat een stuk langer is dan de tijdritten die ik al afwerkte.

In de tijdrit van de Baloise Belgium Tour van dit jaar werd ik derde in dezelfde tijd als Tony Martin, wat me toch wel vertrouwen heeft gegeven. Ook het materiaal is optimaal afgesteld, wat altijd voor rust zorgt bij een renner.

Ik werk komend weekend de Brugge Classic af en zal dus niet deelnemen aan de Ster ZLM tour. Dit geeft mij de tijd en ruimte om nog wat trainingen af te werken op de tijdritfiets.”

Wat zou de nationale titel betekenen voor Wout Van Aert?

Wout: “Ik wil zeker nog niet op de zaken vooruit lopen, want er zal zware tegenstand aan de start staan. De meeste van deze renners hebben bovendien meer ervaring in dit soort werk. Ik wil gewoon 37 kilometer afzien en dan zien we wel waar dit me brengt in de uitslag”.

Timothy Dupont mikt op wegrit van het Belgisch kampioenschap

Op zondag 25 juni zal er in Antwerpen gestreden worden om de Belgische titel op de weg. Het parcours is nagenoeg vlak, wat in de kaart speelt van de sprinters. Timothy Dupont zakt dan ook met enige verwachtingen af naar Antwerpen.

Timothy Dupont:” Mijn vorm is echt goed. Maar een kampioenschap is een vreemde koers en loopt nooit zoals gepland. Het zal een lange en zware koers worden, die alle kanten uit kan. Ik heb vorig jaar met mijn 14de plaats bewezen dat ik zelfs op zwaardere omlopen mijn plan kan trekken. Dus ik ben ervan overtuigd dat ik ook dit jaar een goede prestatie kan neerzetten. In de Ronde van Luxemburg werd ik tweede in de massaspurt, wat me toch wel vertrouwen heeft gegeven voor de komende wedstrijden

Wat zou de nationale driekleur betekenen voor Timothy Dupont?

Dupont: ”Makkelijk wordt het niet, maar ik geef wel toe dat dit een van de hoogst haalbare doelen is in een carrière van een renner. Het is voor vele renners een droom om deze trui te veroveren, zo ook voor mij.”