vrijdag 23 februari 2018

Vooruitblik op het Vlaams openingsweekend

Dit weekend is het eindelijk zover: het Vlaams openingsweekend! Veranda’s Willems-Crelan verschijnt zaterdag aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad en zondag aan die van Kuurne-Brussel-Kuurne. Hieronder vindt u een vooruitblik op de openers van het Vlaamse wielerjaar.

AAN HET WOORD

Voor Wout Van Aert wordt de Omloop Het Nieuwsblad de eerste wegwedstrijd van het wielerjaar. Hij blikte vrijdagmiddag vooruit voor de verzamelde pers. “Het wordt morgen belangrijk om de jongens die wel ritme hebben bij te staan, zo ver mogelijk te geraken en zo veel mogelijk op te steken”, zei hij. “Ik probeer zonder verwachtingen het voorjaar in te gaan, niet resultaat gericht.”

Stijn Devolder verwacht dat de wind een rol gaat spelen dit weekend. “Met het nieuwe parcours van de Omloop weet niemand wat er gaat gebeuren. Er staat veel wind. Dat zal volgens mij een bepalende factor zijn. Op sommige plaatsen kan die al vroeg de koers open breken en een schifting doorvoeren.”

SELECTIE

#OHN18
Wout Van Aert, Sean De Bie, Huub Duyn, Stijn Devolder, Dries De Bondt, Stijn Steels, Senne Leysen

#KBK18
Stijn Devolder, Aidis Kruopis, Michael Goolaerts, Huub Duyn, David Tanner, Mathias De Witte, Elias Van Breussegem

WEETJES

#OHN18

#KBK18

  • Editie 70
  • Categorie: 1.HC
  • Start: zondag 25 februari 2018, 11u45 (officieuze start)
  • Parcours: 200,1 km, 12 hellingen
  • Meer info: http://www.kuurne-brussel-kuurne.be
  • Weer: Kuurne: zonnig, 1° – Brussel: zonnig 1°

 

HASHTAGS
Actief op Facebook, Twitter of Instagram? Praat mee over de koers en Sniper Cycling met deze hashtags: #snipercycling #aimhigher