zaterdag 28 juli 2018

WAEYTENS ACHTSTE IN OPENINGSRIT WALLONIË: “ERG GEMOTIVEERD”

De openingsetappe in de Ronde van Wallonië is geëindigd op een massasprint. Zico Waeytens werd door zijn teammaats naar voor geleid en sprintte uiteindelijk naar een achtste plaats. “Ik ben blij dat ik nog eens voor mezelf heb kunnen sprinten, maar ik ben naar hier gekomen voor meer.”

De eerste etappe was een van de vlakkere in deze ronde van Wallonië. De vroege vlucht werd kort voor de aankomst in Les Bons Villers gegrepen door het peloton, waardoor een groepssprint zou beslissen over de dagzege. Waeytens werd in de laatste rechte lijn naar voor gebracht door Dries De Bondt en Aidis Kruopis en spurtte uiteindelijk naar een toptienplaats.

“Langs een kant ben ik blij met deze achtste plaats, want het was al heel lang geleden dat ik nog voor mezelf heb kunnen sprinten”, verklaarde Zico Waeytens na de openingsetappe. “Na mijn blessures is het wel plezant om nog eens in de top tien te eindigen, maar ik ben naar hier gekomen voor meer. Ik wilde vandaag toch zeker top vijf rijden.”

Vanaf zondag zal er meer geklimd moeten worden. Die zwaardere etappes schrikken Waeytens niet af: “Als sprinter kan ik wel redelijk goed bergop en ik reed de Ronde van Oostenrijk als voorbereiding. Dat mag dus geen probleem zijn, ik kijk ernaar uit. Ik wil zeker eens meedoen voor winst een van deze dagen.”

Ik ben lang uit geweest met een pols- en rugblessure en ben nu eindelijk terug op de goeie weg. Ik ben supergemotiveerd om er deze ronde iets van te maken”, aldus de West-Vlaming. Onze zeven Snipers aan de start finishten overigens allen in het peloton zaterdag.

8. Zico WAEYTENS
34. Mathias DE WITTE
57. Stijn DEVOLDER
64. Huub DUYN
71. Arjen LIVYNS
74. Aidis KRUOPIS
86. Dries DE BONDT

ETAPPE 2

De tweede etappe in de Tour de Wallonie heeft Villers-La-Ville als startplaats. De aankomst ligt 167,2 kilometer verderop in Namen. Er zijn drie tussensprints en liefst acht beklimmingen die meetellen voor het bergklassement. Twee keer moet de Citadel van Namen bedwongen worden, de tweede maal vier kilometer voor de aankomst.

De belangrijkste fases van deze tweede rit zijn te volgen via ons Twitter-account: twitter.com/Snipercycling

WAEYTENS ACHTSTE IN OPENINGSRIT WALLONIË: “ERG GEMOTIVEERD”