zaterdag 01 september 2018

WAEYTENS EN DE WITTE IN TOP 20 BRUSSELS CYCLING CLASSIC

Geen dichte ereplaats voor onze renners zaterdag in de Brussels Cycling Classic (1.HC). Wel twee top 20-noteringen: een zestiende plaats voor Zico Waeytens en een negentiende voor Mathias De Witte.

De Brussels Cycling Classic is een klassieker die ondanks de aanwezigheid van enkele snedige hellingen traditioneel op een massasprint eindigt. Ook dit jaar was dat het geval. Pascal Ackermann was de rapste in een sprint die werd ontsierd door een valpartij. Zico Waeytens en Mathias De Witte bleven recht en eindigden beiden nog in de top 20.

Geen renners van Veranda’s Willems – Crelan in de lange vlucht vandaag. Op 4 kilometer van de meet probeerde Dries De Bondt – wie anders – het wel nog eens met een late solo. Zijn poging strandde een kilometer verder. Zo werd er dus toch weer gesprint in de brede Houba de Strooperlaan.

Zondag verschijnt ons team opnieuw aan de start van een najaarsklassieker: de Antwerp Port Epic. Dat is de nieuwe naam voor de Schaal Sels nadat die wedstrijd werd opgesplitst. Er wachten de renners heel wat onverharde en kasseistroken. Afspraak aan het Kattendijkdok in Antwerpen.

16. Zico WAEYTENS
19. Mathias DE WITTE
64. Stijn DEVOLDER
84. Elias VAN BREUSSEGEM
104. Dries DE BONDT
DNF Guillaume SEYE
DNF Sean DE BIE