woensdag 21 maart 2018

WAEYTENS NA DRIEDAAGSE: “ONZE JONGENS WAREN GEWELDIG!”

De blauwhemden van Veranda’s Willems – Crelan hebben zich woensdag weer laten opmerken in de finale van een voorjaarsklassieker. De Driedaagse Brugge – De panne, vanaf dit jaar gereduceerd tot een eendagskoers, leverde uiteindelijk maar een 15e plek op voor Zico Waeytens, nadat de West-Vlaming werd gehinderd in de sprint. Desondanks alweer een knappe teamprestatie.

15. Zico WAEYTENS
20. Michael GOOLAERTS
36. Wout VAN AERT
108. Senne LEYSEN
121. Stijn STEELS
123. Elias VAN BREUSSEGEM

BLAUW SPRINTTREINTJE VOOR WAEYTENS

Na de heuvelzone met o.a. de Kemmelberg, ongeveer half koers, was het vooral uitkijken naar de doortocht van De Moeren, een lange strook waar de wind stevig kan waaien en dus een cruciale rol zou kunnen spelen in het koersverloop. Omdat De Moeren in de lokale ronde was opgenomen passeerden de renners er in totaal drie keer. De wind blies in het nadeel van de aanvallers en zorgde bij elke doortocht voor een scheur in het peloton. Bij de tweede passage was het o.a. Wout Van Aert die het peloton uitdunde met een stevige kopbeurt.

De vlucht van de dag, zes durvers rijk, werd pas ingerekend op vier kilometer van de meet. Een groepssprint kondigde zich aan. Ook nu toonden onze snipers zich met een mooi sprinttreintje voor Zico Waeytens onder de vod van de laatste kilometer. Van Aert en Michael Goolaerts zetten de West-Vlaming prima af, maar toen die op volle sprintsnelheid kwam moest hij plots uitwijken door een manoeuvre van een andere renner. Weg sprint, weg ereplaats. Waeytens bolde als vijftiende over de meet, kort daarop gevolgd door Goolaerts (20e).

ZICO WAEYTENS: "ALLES VERLIEP PERFECT, JAMMER VAN DAT MANOEUVRE..."

Waeytens liet nadien de teleurstelling niet de bovenhand nemen: “Het is pas mijn derde koers na mijn polsbreuk en ik krijg meteen het vertrouwen om te mogen spurten. Dat is echt super! De ploeg heeft inzet getoond vandaag, alles verliep perfect. Alleen jammer dat ik op 250 meter van de meet gehunderd wordt door een bruusk manoeuvre en zo even de benen moest stilhouden. Daardoor verloor ik mijn snelheid volledig.”

De prima werking binnen de ploeg is ook Waeytens niet ontgaan, die een pluim aan de ploeg geeft: “De jongens waren geweldig vandaag. Dat belooft veel goed voor de belangrijke periode die eraa komt. We tonen iedere wedstrijd dat we een hechte ploeg zijn en dat is mede dankzij de ploegleiding, mecaniciens, verzorgers… We worden ook goed gecoacht vanuit de wagen. Het is leuk koersen zo!”

 

🇧🇪 #Driedaagse – Sfeerbeeldjes van aan de finish. Zico Waeytens was de eerste finisher van Veranda's Willems – Crelan…

Geplaatst door Veranda's Willems-Crelan-Charles Pro Cycling Team op woensdag 21 maart 2018