vrijdag 24 augustus 2018

WAEYTENS TIENDE IN EERSTE GREAT WAR REMEMBRANCE RACE

Zico Waeytens is als tiende over de meet gekomen in de eerste editie van de Great War Remembrance Race. Met nog ruim 100 km te gaan splitste het peloton in verschillende groepen. Waeytens maakte deel uit van de eerste groep, die niet meer kon worden bijgebeend door de rest van het peloton.

192,7 kilometer moesten er worden afgelegd tussen Nieuwpoort en Ieper, met onderweg zeven hellingen, meerdere kasseistroken en de zogenaamde Plugstreets. Door het hoge tempo en de stevige wind ontstonden er breuken in het peloton. Met nog iets meer dan 100 kilometer te gaan ontstonden er zo vier groepen. In de eerste groep zaten meteen meerdere favorieten voor de zege.

Ook Zico Waeytens maakte deel uit van het eerste groepje van negentien renners. De rest van het peloton kwam uiteindelijk weer samen, maar zou de renners vooraan nooit meer terug zien. De leiders bouwden hun voorsprong uit tot iets meer dan anderhalve minuut. Bij de tweede doortocht van de heuvelzone begonnen de aanvallers elkaar te bestoken. Pawel Bernas probeerde het twee keer, na de kasseien van de Palingbeek kreeg hij het gezelschap van Mihkel Raïm en Preben Van Hecke.

Achter de drie werd er geaarzeld, waardoor zij voor de overwinning mochten sprinten in Ieper. Daar was het Raïm die het snelst over de eindmeet kwam. Zestien seconden later bolde  Waeytens in tiende positie over de finish. Huub Duijn had zich intussen losgerukt van het versplinterde peloton en kwam nog dicht bij de achtervolgers. Hij werd eenentwintigste.

10. Zico WAEYTENS
21. Huub DUIJN
42. Guillaume SEYE
56. Mathias DE WITTE
70. Stan GODRIE
DNF Sean DE BIE
DNF Dries DE BONDT