donderdag 22 november 2018

WEER TWEE CROSSEN VOOR KAPTHEIJNS, MERLIER EN GODRIE ENKEL NAAR KOKSIJDE

Maud Kaptheijns is komend weekend weer klaar voor twee veldritwedstrijden: zaterdag die van Wachtebeke, zondag Koksijde. Stan Godrie en Tim Merlier komen dan weer enkel zondag in actie in het zand van Koksijde. 

Op zaterdag 24 november vindt in het Oost-Vlaamse Provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke de eerste editie van de Charles Ambiancecross plaats. De wedstrijd behoort niet tot een klassement en wordt live uitgezonden op Sporza (één). Maud Kaptheijns is van de partij. Ze geeft aan klaar te zijn voor twee wedstrijden in een weekend: “Over het algemeen voel ik me weer wat beter. Ook in Tabor had ik een goed gevoel. Ik ben klaar om weer de dubbel te proberen.”

Kaptheijns komt dus ook zondag in actie in de Wereldbekercross in Koksijde, een wedstrijd die ze vorig jaar won, toen haar eerste zege in een wereldbekerwedstrijd. Tim Merlier en Stan Godrie zijn er zondag ook bij voor de Vlaamse Duinencross. Merlier heeft aangegeven nog op de sukkel te zijn met zijn bloedwaarden en laat daardoor de cross in Wachtebeke aan zich voorbij gaan. De wedstrijd in Koksijde is eveneens te volgen bij Sporza op één of bij Play Sports.

Voor de veldritfans die de cross ter plaatse willen beleven: zaterdag zouden er regendruppels valen, zondag zou het droog blijven met temperaturen die schommelen rond de vijf graden.