donderdag 25 januari 2018

Veranda’s Willems – Crelan trekt ten strijde in de Hel van het Noorden!

Dat Wout van Aert dit seizoen het voorjaar zal afwerken is geen geheim meer. Wout gaf ook aan dat hij maar wat graag met zijn ploegmaats aan de start zou willen staan van Parijs – Roubaix. De ploegleiding deed er dan ook alles aan om de nodige wildcard te bemachtigen. Vandaag kregen we het goede nieuws dat Veranda’s Willems – Crelan mee ten strijde trekt in ‘De hel van het Noorden’.

Teammanagers Nick Nuyens en Chris Compagnie zijn dan ook uitermate tevreden en zien dit als een volgende stap in de ontwikkeling van hun ploeg.

Nick Nuyens:” We zijn enorm blij dat we mogen deelnemen aan een monument als Parijs – Roubaix. Tijdens deze wedstrijd is al heel wat wielergeschiedenis geschreven, het zal voor onze renners een unieke ervaring zijn. Ook met het oog op de ontwikkeling van Wout van Aert is deze deelname fantastisch nieuws. Hij kan nu van het begin tot het einde van het voorjaar ontdekken tot wat hij allemaal in staat is. Met Stijn Devolder hebben we ook iemand die zijn ervaring kan uitspelen in deze wedstrijd. We zijn ASO dan ook dankbaar voor de wildcard.

Ook Wout van Aert was enorm opgetogen nadat hij het nieuws te horen kreeg.

Wout van Aert: “Ik ben enorm tevreden dat we kunnen starten in Parijs – Roubaix. Een van de redenen waarom ik mijn veldritseizoen anders heb aangepakt dit jaar is omdat ik wil proeven van de topklassiekers in het voorjaar. In mijn voorbereiding zijn we er altijd vanuit gegaan dat we hier zouden starten, maar
het is toch een opluchting dat we er effectief aan de start zullen staan. Parijs – Roubaix past misschien wel het best bij mijn profiel, zeker als je naar mijn lichaamsbouw kijkt. Over kasseien rijden is iets wat Ik graag doe, misschien dat mijn veldrittechniek daar wel voor iets tussen zit. Tijdens Parijs – Roubaix tellen de kleinste details, ook wat het materiaal betreft. We zullen ons tot in de puntjes moeten voorbereiden. Ik kijk er enorm naar uit om hier aan mee te werken.

Iedere wedstrijd die ik in het voorjaar zal betwisten is voor mij even belangrijk omdat we deze campagne echt als een leerproces beschouwen. Ik wil vooral kijken tot wat ik in staat ben en dat kan je alleen maar ondervinden door deze wedstrijden te rijden. De kans bestaat dat ik veel leergeld zal moeten betalen, maar ik voel me klaar om deze uitdaging aan te gaan.”

Veranda’s Willems – Crelan trekt ten strijde in de Hel van het Noorden!