zondag 14 januari 2018

Wout van Aert derde keer op rij Belgisch kampioen!

Het Belgisch kampioenschap werd dit jaar betwist in Koksijde. Een parcours op maat gemaakt van Wout van Aert, hij was dan ook torenhoog favoriet om voor de derde keer de nationale titel mee naar huis te nemen. Van bij de start kwam onze ploeg resoluut naar voren. Tim Merlier dook als eerste renner het veld in en Wout van Aert was ook in de voorste gelederen te bespeuren. Al snel nam de wereldkampioen het heft in eigen handen en plaatste zijn eerste versnelling. Het leek erop dat Wout vertrokken was voor een lange solo tot hij een foutje maakte in het zand. Op deze manier kwam Laurens Sweeck opnieuw aansluiten. Laurens kleefde aan het wiel van Wout van Aert en de twee waren vertrokken voor een duel. Halfweg de wedstrijd reed Laurens Sweeck weg van Wout van Aert en nam een acht-tal seconden. Wout van Aert panikeerde echter niet en reed de kloof vrij snel weer dicht. Dat was het sein om ook meteen de leiding te nemen en nog eens een versnelling te plaatsen. Deze demarrage kon Laurens niet meer beantwoorden en zo reed Wout van Aert op twee ronden van het einde comfortabel aan de leiding. Hij draaide voor de derde keer op rij solo de laatste rechtte lijn in en reed naar zijn derde Belgische titel op een rij.

 

Wout van Aert derde keer op rij Belgisch kampioen!

Wout van Aert:” Het draaide vandaag misschien niet om wie de grootste motor heeft, want dat heeft iedere renner hier aan de start. Het gaat erom om een heel uur hetzelfde niveau te halen en in het slot had ik misschien nog net iets meer overschot. Ik zou dit niet beschouwen als een rechtzetting van mijn seizoen. Ik sta aan de leiding in de Superprestige, tweede in de wereldbekerstand, … Ik kan nu wel opnieuw relaxt toeleven naar het wereldkampioenschap. Op het WK zal er heel wat meespelen, waaronder ook stress. Mathieu ging al twee maal naar het WK als topfavoriet en kon het twee keer op rij niet afmaken. Ik train samen met Daan Soete en met Laurens heb ik altijd al samen gekoerst dus dan is het fijn als je samen op het podium kan staan.”

Tim Merlier reed een slide wedstrijd en finishte uiteindelijk knap zevende. Achteraf gaf hij een woordje uitleg over zijn wedstrijd.

Tim: “Dit parcours lag me niet 100 percent, dus ik kan zeker leven met mijn zevende plaats vandaag. Ik was als eerste weg en wist dat ik niet over mijn toeren mocht gaan, omdat ik die fout vorige jaren wel had gemaakt. Vandaag maakte ik eigenlijk geen fout door te hevig van start te gaan, maar probeerde wel twee maal een kloof dicht te rijden waardoor ik mezelf eigenlijk wel wat tegenkom. Maar als je wil mee zijn met je het soms proberen en dat heb ik dan ook gedaan. De tweede helft kwam ik er wat door en probeerde ik nog naar Adams te rijden. Ik nam de kop in de zandstrook maar maakte een slechte passage waardoor dat niet meer mogelijk was.”

Wout van Aert derde keer op rij Belgisch kampioen!

Loes Sels reed een wisselvallige wedstrijd. Lange tijd had ze zelfs geen zicht op het podium, maar kan in het slot van de wedstrijd toch nog de sprong maken naar het podium

Loes:”Dit was mijn slechtste wedstrijd van het jaar. Ik had geen goed gevoel en kwam niet vooruit op dit parcours. De teleurstelling is wel vrij groot, want mijn resultaten van de laatste weken deden wel het beste verhopen. Misschien zou ik niet hebben kunnen meespelen voor de Belgische titel, maar nu ben ik eigenlijk geen moment in koers geweest. Uiteindelijk mag ik tevreden zijn dat ik hier vandaag op een derde plaats eindig, want met dit gevoel zat er niet veel meer in.”

Wout van Aert derde keer op rij Belgisch kampioen!