woensdag 27 december 2017

Wout van Aert derde, Maud Kaptheijns timmert aan weg terug in Heusden – Zolder

Wout van Aert derde, Maud Kaptheijns timmert aan weg terug in Heusden – Zolder

Na een overwinning in Sint – Niklaas was het uitkijken naar de wereldbekerwedstrijd in Heusden – Zolder. Van bij de start namen de twee grote favorieten het heft in handen en konden zich al na een ronde afscheiden van de rest van het pak. Na heel wat beurtelingse speldenprikken moest Wout een kloofje toestaan. Die kloof werd iedere ronde groter. Wout van Aert:” Op het moment dat ik alleen viel kon ik geen hoog tempo meer ontwikkelen. Mijn eerste koershelft was goed, mijn tweede niet.” En zo kwam Laurens Sweeck in de voorlaatste rond aansluiten bij Wout van Aert. In de laatste ronde leek Wout vlot weg te rijden, maar een foutje op de laatste helling gooide roet in het eten. Een ultieme sprint mocht niet baten en zo finishte Wout op een derde plek.

Wout van Aert;” Vandaag had ik een goed gevoel maar toen ik alleen viel had ik het lastig. Mijn wedstrijd bestond eigenlijk uit twee delen, een goed en een slecht. In het begin zag het er naar uit dat het een duel zou worden, maar als je alleen viel voelde je pas hoe lastig het effectief was, mede door de wind. In Namen kon ik beter mijn tempo behouden, maar dat was ook een andere cross. Misschien is deze mindere dag wel te wijten aan het drukke programma van de afgelopen dagen. We zijn gewoon van om het weekend te crossen en je daar ook zo op voor te bereiden. Nu heb je om de twee dagen een cross voor de boeg en dat maakt het lastig om een goede indeling te vinden. Bovendien is het ook nog een familieperiode wat het nog extra druk maakt. Ik zal me goed moeten verzorgen en de nodige rust pakken. Ik heb heel wat vertrouwen getankt de afgelopen weken en dat is met deze mindere prestatie niet verdwenen. Er komen nog heel wat belangrijke crossen aan de komende dagen.”

Wout van Aert derde, Maud Kaptheijns timmert aan weg terug in Heusden – Zolder

Maud Kaptheijns aan de betere hand

Maud Kaptheijns sukkelde de afgelopen weken wat met de conditie, na een periode van blessureleed en ziekte. Na de finish in Zolder klonk ze echter tevreden en klonk ze ambitieus voor de volgende wedstrijden.

Maud:” Vandaag heb ik getracht om het nooit te laten stilvallen, want dan komt er heel wat volk terug en is het lastig rijden omdat je jouw plek heel de tijd moet verdedigen. Ik zat vandaag telkens op een tiental seconden van de kop van de wedstrijd, maar ontbreek misschien nog wat vertrouwen in mezelf om mee te schuiven met de kop van de wedstrijd. Op het moment dat ze vooraan vertrokken liet ik er een aantal rensters tussen komen waardoor de betere van de dag weg waren. Ik voel wel dat tijdens de laatste wedstrijden mijn conditie beter aan het worden is. Dat geeft het nodige vertrouwen voor de komende wedstrijden.”

Wout van Aert derde, Maud Kaptheijns timmert aan weg terug in Heusden – Zolder