zondag 17 december 2017

Wout van Aert grijpt net naast de zege in Antwerpen!

Na een stage van twee weken was het uitkijken naar de comeback van wereldkampioen Wout van Aert. Hij kon gedurende twee weken de vooropgestelde trainingen afwerken en verloor zelfs wat gewicht. Wout:” Ik ben op stage een tweetal kilo afgevallen door hard te trainen minder te eten.”

In de eerste twee rondes koos Wout van Aert resoluut voor de aanval. “Ik koos ervoor om niet af te wachten en wou meteen mijn stempel drukken op de wedstrijd. Het gevoel zat meteen goed en dan mag je niet twijfelen, aldus Wout van Aert. Het was enkel Mathieu Van der Poel die de aansluiting kon maken. Na een valpartij van Wout zag het er even uit dat de zege weg was. Wout:” Ik reed veel te dicht op het wiel waardoor ik mezelf in de fout dwong. Na mijn val had ik niet het gevoel dat de veer gebroken was en nog meer tijd verloor. Daarom ben ik blijven druk zetten en dat heeft ervoor gezorgd dat ik alsnog kon aansluiten.”

Na de aansluiting was er nog maar een scenario mogelijk, een beklijvend duel. In de laatste ronde probeerde Wout van Aert de overwinning naar zich toe te trekken, maar slaagde er niet in van Mathieu van zich af te schudden. In de laatste looppassage moest Wout een aantal meter toestaan en geraakte Wout niet meer terug tot op het wiel waardoor de zege voor de Europese kampioen was. Het was echter de eerste keer dat Wout van Aert een duel uitvocht met Van der Poel en dat deed enorm veel deugd, verklaarde hij achteraf.

Reactie Wout van Aert; 

Wout; “Er was vandaag enorm veel volk aanwezig, waardoor de sfeer er vanaf het begin van de wedstrijd goed inzat. Het voor mij genieten dat ik nog eens een duel kon uitvechten met Mathieu Van der Poel. Door de valpartij verloor ik meteen wat tijd, maar ben ik blijven druk zetten. In de finale kon ik dan opnieuw aansluiten doordat Mathieu lek reed. Het gevoel dat ik kon winnen was zeker aanwezig, maar Mathieu was de laatste twee minuten van de wedstrijd net iets sterker. Het laatste stuk richting aankomst was het wind op kop en maakte ik de keuze van in het wiel te zitten. De strook waar hij afstand nam, leek het alsof het daar niet zou gebeuren en was het dus slim gezien van hem om het daar te proberen. Met een tweede plaats kan ik normaal gezien niet tevreden zijn, maar als je mijn wedstrijd bekijkt die ik hier vandaag neerzet mag ik dat toch wel zijn.”

Wout van Aert grijpt net naast de zege in Antwerpen!