zondag 28 januari 2018

Wout van Aert groeit naar topvorm in Hoogerheide

Vooruitblik

Wout van Aert:” Ik ben niet van plan om mij vandaag te verstoppen. Het is wel zo dat ik een zware trainingsweek heb ingelast met het oog op het WK en die trainingsweek is dan vaak net dat tikkeltje te zwaar om hier vandaag goed te zijn. Dat kan vandaag dus meespelen, maar ik start hier wel om een goede prestatie neer te zetten. Deze wedstrijd is iets minder belangrijk voor mij, mijn focus gaat volledig uit naar het WK.

Wout van Aert groeit naar topvorm in Hoogerheide

Wout van Aert schoot niet al te best uit de startblokken en keek al snel tegen achterstand aan van 20 seconden op Van der Poel. Tim Merlier was zoals de voorbije weken wel goed weg en probeerde samen met Laurens Sweeck de schade te beperken. Wout van Aert schoof na een mindere openingsronde toch geleidelijk aan op en rolde iedereen een voor een op. Hij verkleinde ook geleidelijk aan zijn achterstand op Van der Poel en naderde op een gegeven ogenblik tot op 15 seconden. Vanaf dat moment bleef de achterstand nagenoeg hetzelfde. Wout van Aert kende een betere tweede koershelft en liet enkele flitsen zien met het oog op het WK. Hij strandde uiteindelijk op een achterstand van negen seconden, maar klonk na de streep toch tevreden.

Wout van Aert:” Mijn eerste ronde was enorm slecht. In de start kon ik niet mee, dus gelukkig dat ik op de eerste rij start anders had het vandaag anders gelopen. In de loop van de wedstrijd kwam ik er wat door en kon ik de druk op Mathieu hoog houden. In de finale werd ik eigenlijk beter en beter maar was het moeilijk om blijven druk te zetten. Veldrijden heeft veel te maken met frisheid en in de eerste helft zie je dat dit niet het geval was. In het begin kon ik niet rechtstaan na iedere bocht en op het einde lukte de versnellingen beter. Volgende week zal ik wel fris aan de start staan. Ik ben eigenlijk enkel met het WK bezig en kan toch wel concluderen dat dit een onverhoopt goede uitslag is.”