zondag 17 december 2017

Wout van Aert overklast tegenstand in Namen!

Na de spannende tweestrijd in de Scheldecross, gisteren in Antwerpen, waren alle ogen gericht op Wout van Aert en Mathieu Van der Poel. Van bij de start nam de wereldkampioen het heft in handen. Hij zette iedereen onder druk en na enkele knappe passages bergop had hij al snel een voorsprong van twintig seconden bij elkaar gereden. Het sein voor Van der Poel om de achtervolging in te zetten, maar niets was minder waar. Wout van Aert, die als maar meer onder stoom kwam, breide zijn voorsprong stelselmatig uit. Op de beruchte ‘schuine kant’ in Namen werkte Wout iedere ronde vlekkeloze passages af, waardoor de voorsprong al na half koers tegen de minuut aanleunde. De cadans en uitstraling van kracht spatte van het scherm. Zelfs een kleine schuiver in een afdaling kon geen roet in het eten gooien. Zo reed Wout van Aert na een indrukwekkende solo naar zijn eerste wereldbekerzege van het seizoen. Niet onverwacht klonk het bij Niels Albert.

Niels Albert:” Ik denk dat we afgelopen weekend twee maal de Wout van Aert hebben gezien van vorig seizoen. Na een mindere seizoenshelft kunnen we nu wel concluderen dat Wout momenteel terug op het hoogste niveau koerst. Als Mathieu en Wout op hetzelfde niveau zijn kunnen we nog veel spannende duels verwachten en is het gewoon telkens afwachten wie de beste dag heeft van de twee. Dat is ook alleen maar mooi voor het publiek. Wout had vandaag een goede dag en krijg je op dit soort omlopen al meteen grote verschillen. Op stage heeft hij vooral veel bergop gefietst en is hij twee kilo kwijtgespeeld. Dat zijn eigenlijk vijf drinkbussen die je niet moet meesleuren. Op stage is hij dus was spiermassa kwijt gespeeld, wat hem blijkbaar wel heeft geholpen vandaag.”

 

Wout van Aert overklast tegenstand in Namen!

Wout van Aert was enorm tevreden met zijn eerste wereldbekerzege van het seizoen.

Wout van Aert:” Ik ben enorm tevreden dat ik vandaag met zo een grote voorsprong kan winnen. Dat Mathieu vandaag wat verkouden is, kan zeker een rol gespeeld hebben gedurende zijn wedstrijd. Het was meteen een heel groot verschil vandaag, dus het zou wel kunnen dat hij ergens last van had. Over mijn eigen koers kan heel tevreden zijn. Van bij de start vond ik een goed ritme en het verbaasde me dat ik meteen zo een voorsprong kon nemen op de tegenstand. Het is lang geleden dat ik met zulk gevoel kon rondfietsen. Ik had in de aanloop naar het weekend al meteen het gevoel dat het goed zat en had er veel vertrouwen in. Wat me vooral blij maakt is dat de tweede dag beter is dan mijn eerste, want dat was gedurende de hele eerste seizoenshelft een probleem. De valpartij was het gevolg van het te veel doorhangen in de bocht, waardoor mijn voorwiel onderuit schoof. Het is enkele een schaafwondje dat ik er aan over heb gehouden, dus dat valt heel goed mee.

Wout van Aert overklast tegenstand in Namen!