donderdag 07 september 2017

Wout van Aert uit ambities tijdens ploegvoorstelling

Dat Wout van Aert veel druk krijgt van buitenaf en er zelf ook het beste wil uithalen staat buiten kijf. Toch zal hij, mede door het succes op de weg deze zomer, ontspannen aan de start verschijnen.

Wout: ” Ik sta te popelen om eraan te beginnen. De laatste weken voor het begin van het crossseizoen krijg je veel nieuw materiaal binnen en besef je ook meteen dat je die witte trui opnieuw mag aantrekken. Ik start altijd met hoge ambities aan het seizoen en dat is ook dit seizoen niet anders. De afgelopen seizoenen verliep alles uitstekend en hoop dat dit seizoen niet anders zal zijn.┬áHet zal op zich een iets anders seizoen zijn vermits ik minder wedstrijden zal afwerken, maar desondanks wil ik in iedere wedstrijd mijn wereldkampioenentrui tonen en zo goed mogelijk presteren.”

Vorig seizoen won Wout zowat alles wat er te winnen viel. Met de Belgische driekleur, de wereldkampioenentrui en twee eindklassementen was hij de grote ‘slok op’ onder de crossers. Op de vraag of hij een klassement zou laten links liggen dit jaar was Wout duidelijk.

Wout: ” Dat is zeker nog niet definitief. Ik zal een dertig tal crossen rijden en dan moeten we kijken wat ik er mee doe. De klassementscrossen blijven natuurlijk heel belangrijk. Qua planning staan enkel de crossen van Eeklo en de crossen in Amerika vast, de rest moet nog wat ingepast worden. De kampioenschappen zijn ook dit jaar weer belangrijk. Maar ik kan natuurlijk niet verwachten dat ik ieder seizoen beide truien zal winnen. Er gaat ooit wel een seizoen komen waar het niet zal lukken omdat die dagen alles perfect moet verlopen. Maar ik zal mijn uiterste best doen!

 

Wout van Aert uit ambities tijdens ploegvoorstelling

Wout zal zich volgend wegseizoen aan de voorjaarsklassiekers wagen, maar wil zijn veldritseizoen zeker niet verwaarlozen.

Wout:” Ik probeer deze winter zo fris mogelijk door te komen. Maar ben zo ambitieus dat ik de best mogelijke prestaties wil leveren. Het veldritseizoen blijft mijn prioriteit. Hier heb ik al bewezen dat ik tot de wereldtop behoor. Dat moet ik op de weg nog allemaal bewijzen, waardoor het veld mijn hoofddoel blijft. Evenwicht zal het codewoord zijn, ook op vlak van blessures omdat ik vorig seizoen wat heb gesukkeld met mijn knie.”

Vorig jaar vocht Wout van Aert heel wat scherpe duels uit met Mathieu Van der Poel. Het is afwachten of er dit seizoen nog kapers op de kust zullen zijn.

Wout: “Het is zeker een mogelijkheid dat we opnieuw heel wat duels zullen uitvechten. Maar aan de andere kant zijn alle crossers sterk uit de zomer gekomen. Tim Merlier, Gianni Vermeersch, Laurens Sweeck, Toon Aerts,… Stuk voor stuk hebben ze mooie dingen laten zien. Mijn verwachting is dan ook dat de kloof kleiner zal zijn en als de kloof kleiner is zullen er spannende crossen aankomen. Maar ik denk dat het scenario dat Mathieu en ik de duels zullen uitvechten het meest voor de hand liggend is. Dat Mathieu in alle klassementen zal meestrijden zie ik niet als een voordeel, omdat ik vorig jaar in Januari ook met beide titels kon gaan lopen ondanks het drukke programma.”

Het is dus duidelijk. Wout van Aert denkt nog niet aan het wegseizoen er richt al zijn pijlen op deze winter.

Wout: ” De weg zit nog niet in mijn hoofd. Ik leg de focus op datgene waar ik nu mee bezig ben. Het is niet mogelijk om nu al aan de klassiekers te denken en tussendoor wat te crossen. De planning die nu op tafel ligt is een goede houvast en daar zal ik me ook aan houden.

Ook Manager Nick Nuyens kijkt rijkhalzend uit naar het veldritseizoen

Nick: “Het is momenteel nog druk omdat het wegseizoen ook nog bezig is. Maar het crossseizoen komt nu echt wel dicht bij en met de hoofdrolspelers die we in de ploeg hebben kijken we er naar uit. Ik voel dat de honger bij de crossers groot is en dat ze zo snel mogelijk het veld willen induiken. In deze stemming wordt je helemaal meegezogen. Men zal dit seizoen weer heel wat verwachten van Wout. Zo is het logisch als hij wint, wat op zich niet vanzelfsprekend mag zijn. Wout is echter wel iemand die mentaal stevig in zijn schoenen staat en hier heel goed mee kan omgaan.

Nick won zelf enkele klassiekers op de weg en is dan ook de ideale persoon om de verhouding veldrijden/wegwielrennen in te schatten.

Nick: “Wout is iemand die niet schuw is voor een uitdaging en ook Niels en ik zijn dat niet. Laat me duidelijk zijn wat we niet onbezonnen te werk zijn gegaan en dat we zijn programma echt wel hebben uitgebalanceerd met alle betrokken instanties. Het zal niet evident worden en moeten dan ook realistisch zijn en niet denken dat Wout in de klassiekers van overwinning naar overwinning zal rijden. Hij moet gewoon proeven van dit werk en ervaring opdoen. Wout wil stappen voorwaarts zetten en wij ook, dat kan in mijn ogen alleen maar door ons aan de vooropgestelde planning te houden.

Wout van Aert uit ambities tijdens ploegvoorstelling