zondag 04 februari 2018

Wout van Aert voor derde keer op rij wereldkampioen!

Er werd vooraf veel gezegd en geschreven over het wereldkampioenschap en de kansen voor Wout van Aert op de wereldtitel. Wout trok er zich echter niet veel van aan en wist waar hij mee bezig was. Na een pittige training op woensdag leek hij helemaal klaar om de strijd aan te gaan met Mathieu Van der Poel. Aan de start in Valkenburg droop de focus van het gezicht van Wout van Aert. Het startschot weerklonk en voor wie nog niet wist dat Tim Merlier een snelle starter is, ontdekte het nu. Tim schoot als een komeet uit de startblokken en dook als eerste het veld in, Wout van Aert volgde niet veel verder. Na enkele honderde meters kwamen Wout van Aert en Mathieu Van der Poel naar voor. Het werd al snel duidelijk dat het tussen hen zou gaan voor de regenboogtrui. Wat volgde was een waar huzarenstuk. Wout van Aert sloeg een kloofje op Mathieu Van der Poel en deze kloof werd alleen maar groter. Halfweg had Wout van Aert een voorsprong van om en bij de minuut en was het wereldkampioenschap beslist. De kracht spatte van het scherm en Wout van Aert vloog over het parcours op de flanken van de Cauberg. Zelfs een valpartij in de voorlaatste ronde veranderde niets aan de koerssituatie. Wout reed de tegenstand op een hoopje en reed na een indrukwekkende solo naar zijn derde opeenvolgende wereldtitel.

Wout van Aert voor derde keer op rij wereldkampioen!

Wout van Aert: ” Vooraf had ik een groot duel verwacht en in de tweede ronde had ik het knap lastig om hem bij te houden. Ik wist dat ik een kans zou hebben als ik bij hem kon blijven. Na ronde twee probeerde ik het dan zelf eens en sloeg meteen een mooie kloof. Vanaf dan was het zaak van een strak ritme aan te houden en dat lukte me heel goed. Het blijft ook een wereldkampioenschap en dan moet je een uur lang alles geven zonder te verzwakken. Dit was een van de beste dagen op de fiets. Het besef is wel al aanwezig dat ik voor een derde keer wereldkampioen ben geworden. Het is natuurlijk niet de eerste keer, al is de koers wel anders gelopen dan ik op voorhand had durven dromen. Dat ik geen afscheid moet nemen van deze trui is natuurlijk heel mooi. Vandaag rondrijden tussen deze mensenzee was fantastisch, het was echt kippenvel op sommige momenten. Mijn focus lag al een lange tijd op het wereldkampioenschap. September en oktober hadden niet gebracht wat ik er van had gehoopt en dan moet je op een gegeven moment beslissen om de focus te verleggen. Het was niet altijd even gemakkelijk om het vertrouwen te blijven behouden als je altijd tweede bent geworden. Maar ik voelde dat ik de laatste weken echt wel aan het groeien was en dat de conditie goed zat. Verder kreeg ik een parcours op maat voorgeschoteld en draaiden de weersomstandigheden ook nog een in mijn voordeel. Ik ga nu een weekje genieten van deze trui en dan zal ik me optimaal voorbereiden op mijn wegcampagne.

Wout van Aert voor derde keer op rij wereldkampioen!

Ook Tim Merlier reed een goed WK. Na zijn snelle openingsfase viel hij wat terug door kettingproblemen en een lekke band. Maar eindigde toch op een knappe zevende plaats.

Tim Merlier:” Ik ben best tevreden over mijn WK. In het begin kon ik een rol spelen voor de nationale ploeg en kon mijn wedstrijd eindigen op een mooie zevende plaats. Misschien dat er wel meer had ingezeten moest ik gespaard zijn gebleven van pech. Tijdens de wedstrijd had ik wat kettingproblemen en had ik af te rekenen met een lekke band. Maar ik ben heel tevreden over mijn wedstrijd dat ik vandaag reed.”

Wout van Aert voor derde keer op rij wereldkampioen!