maandag 13 november 2017

Wout van Aert wint in Gavere na onwaarschijnlijk slot!

Wout van Aert krijgt parcours op maat

Voor Wout van Aert was het de eerste wedstrijd na zijn onderbreking. Hij kneep er even tussenuit en trok naar het Italiaanse Lucca om de batterijen weer helemaal op te laden. Wout van Aert gaf een ontspannen indruk en stond met het nodige vertrouwen aan de start. De meeste crossers verlangde al enge tijd naar een ‘ouderwetse’ cross. In Gavere werd het parcours door de weergoden helemaal omgetoverd tot een modderpoel. Kenners zagen de kansen van de wereldkampioen met de minuut stijgen. In het algemeen klassement had Wout een tweede plaats te verdedigen nadat hij ook al won in Boom.

 

Wout van Aert wint in Gavere na onwaarschijnlijk slot!

In extremis naar winst na onwaarschijnlijk slot...

Zoals aangegeven was Wout van Aert enorm gemotiveerd en dat vertaalde zich meteen in zijn start. Hij dook als eerste het veld in en ook Tim Merlier en Stand Godrie waren goed weg. Zij draaiden in de top 10 het veld in. Halfweg de eerste ronde nam Van der Poel de leiding over en was het alleen Wout van Aert die hem kon bijbenen. Na een stuurfout moest Wout de Nederlander laten gaan, maar bleef hij toch een hoog tempo ontwikkelen. Even later kreeg de wereldkampioen het gezelschap van Het was een kwestie van recht blijven op het glibberige parcours. Na een val van Toon Aerts, nam Wout van Aert de tweede plaats in de wedstrijd weer in. Even leek Wout van Aert terug dichter te komen, maar reed zich vervolgens vast tegen een paaltje. Het leek erop dat Mathieu met de zege zou gaan lopen, maar in de laatste ronde kende ook hij zijn dosis pech. Wout van Aert die heel de wedstrijd was blijven druk zetten snelde hem voorbij en reed zo naar zijn tweede zege in de Superprestge.

Wout van Aert wint in Gavere na onwaarschijnlijk slot!

Wout van Aert: ” Vandaag kon ik eigenlijk heel de tijd een constant tempo vasthouden. Ik moest al vrij vroeg in de wedstrijd een kloofje laten op Mathieu. Het is niet zo dat ik hiervan verschoot omdat het al vaker is voorgekomen dit seizoen. Vandaag probeer ik hem weer zo lang mogelijk te volgen. Dat is ook de reden waarom ik crosser ben geworden. Je wil meedoen voor de overwinning en dan mag je jezelf niet al te snel neerleggen bij de situatie. We kunnen vandaag zeker stellen dat Mathieu de beste man in koers was. Dat pech een rol speelt is jammer, maar het hoort ook bij de koers. Ik omschrijf mezelf graag als een volhouder en dat is misschien waardoor ik hier vandaag win. Voor hetzelfde geld geef je half koers op en sla je jezelf voor het hoofd als je ziet dat Mathieu pech heeft. Dat is ook het feit waarom ik altijd blijf druk zetten.”

 

Wout van Aert wint in Gavere na onwaarschijnlijk slot!

Uitslag: 

1. Wout van Aert
14. Tim Merlier
20. Stan Godrie

Maud Kaptheijns blijft aan de leiding in het algemeen klassement: 

De laatste weken sukkelde Maud Kaptheijns wat met de opgelopen kniewonde. Ook in Gavere kon ze niet haar beste wedstrijd afwerken. Maud finishte op een twaalfde plaats. Loes Sels moest na meerdere pechmomenten opgeven.

Wout van Aert wint in Gavere na onwaarschijnlijk slot!
Wout van Aert wint in Gavere na onwaarschijnlijk slot!