donderdag 15 maart 2018

ZICO WAEYTENS NA WEDEROPTREDEN: “HET GEVOEL ZIT GOED”

Zico Waeytens maakte woensdag in Nokere Koerse zijn wederoptreden nadat hij zes weken geleden in de openingsetappe van de Ster van Bessèges zijn linkerpols brak bij een val. Wij polsten (pun intended!) nadien naar zijn gevoel. 

“Het gevoel was best goed vandaag”, vertelt de 26-jarige renner vanop de massagetafel. “Ik heb veel vooraan gereden en heb gedaan wat ik kon voor de ploeg. Ik heb geprobeerd Wout goed van voor te houden en toen er een groepje aanviel, ben ik ernaartoe gereden. Ik hou dus een positief gevoel over aan Nokere. Op het einde was ik echt leeg aan het lopen, maar dat is normaal. Die andere gasten hebben al voorbereidingswedstrijden gereden. Ik nog niets. Dit belooft alleszins veel goeds.”

“Ik heb een zware trainingsstage achter de rug in Spanje en kwam niet heel fris naar hier. Maar het ziet er wel goed uit voor de komende koersen. Op de kasseien had ik nog wat last aan de pols, maar het betert elke dag. Ik heb ook nog wat tijd tegen de echte grote klassiekers. ”

Een geslaagde Nokere Koerse dus voor Waeytens. What’s next? “Ik rijd dit weekend de GP Denain, daarna De Panne, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen.” Fans van de joviale West-Vlaming weten hierbij dus ook welke dagen vrij te houden in hun agenda.