zondag 29 juli 2018

ZWARE TWEEDE ETAPPE IN WALLONIË LEVERT GEEN EREPLAATS OP

Geen ereplaats voor Veranda’s Willems – Crelan in de lastige tweede etappe in de Ronde van Wallonië. Huub Duijn was de eerste Sniper aan de aankomstlijn in Namen, op een 28e plaats. Hij finishte in een klein pelotonnetje op tien seconden van de winnaar.

Op de voorlaatste beklimming van de dag, de Tienne aux Pierres, brak de koers open. Drie favorieten voor de dagzege, waaronder de latere winnaar Tim Wellens (Lotto Soudal), trokken ten aanval, met in hun zog enkele renners van Quick-Step Floors. Een achttal renners reageerde kort daarop en reed uiteindelijk naar de leiders toe. Een groepje van veertien reed zo samen over de Citadel van Namen richting finish.

“Als ik echt goed was vandaag, had ik meegesprongen met hen”, reageerde Huub Duijn nadien. “Daarna dacht ik dat we met het peloton het gat nog konden dichten tot die acht renners, maar dat lukte uiteindelijk niet, ook al was de kloof niet groot. Dries [De Bondt], Arjen [Livyns] en Mathias [De Witte] hebben nog een beurt op kop genomen, maar het mocht niet baten. Er waren te weinig ploegen die reden om het gat te dichten.”

28. Huub DUIJN (+0:10)
42. Dries DE BONDT (+0:10)
43. Arjen LIVYNS (+0:23)
54. Mathias DE WITTE (+1:12)
77. Zico WAEYTENS (+5:37)
106. Stijn DEVOLDER (+8:36)
124. Aidis KRUOPIS (+11:25)

ETAPPE 3

Morgen volgt met de derde rit tussen Chimay en La-Roche-en-Ardenne een nieuwe kans voor Duijn en co. Ook dat belooft opnieuw een pittige etappe te worden, met zes beklimmingen die meetellen voor het bergklassement. In de finale wachten twee snedige hellingen van eerste categorie: Côte de Sambrée op 20 km en Côte du Pied Monté op 7 km van de aankomst.

Ook de belangrijkste fases van de derde etappe in Wallonië zijn te volgen via ons Twitter-account: twitter.com/Snipercycling.

ZWARE TWEEDE ETAPPE IN WALLONIË LEVERT GEEN EREPLAATS OP